Aree HaNegev

De LJG Brabant heeft de toepasselijke naam “Aree Ha Negev”, letterlijk vertaald “de steden van het zuiden”. Erg toepasselijk, onze gemeente bestrijkt het volledige gebied beneden de grote rivieren plus Vlaanderen voor zover het om Liberaal Jodendom gaat.

LJG Brabant is de enige progressief Joodse gemeente in het zuiden van het land met leden afkomstig uit Nederland en Belgiƫ. We zijn trots op onze kille, met een mooie inclusieve mix van gezinnen, stellen en singles van alle leeftijden. De gemeente is aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom

Ons doel is om Liberale Joden een plaats van samenkomst te bieden en het Jodendom levend te houden door middel van diensten, het vieren van feestdagen, samen te leren en samen te zijn. Per jaar zijn er ongeveer 15 Sjabbat-diensten en 10 diensten ter ere van feestdagen.

Voor onze jeugd verzorgen wij Joods onderwijs. Kinderen zijn de toekomst en hebben een belangrijke plaats in onze gemeente. Jaarlijks hebben we een kinderdienst waarbij de kinderen centraal staan. 

Het lidmaatschap staat open voor alle joden die deel willen uitmaken van onze gemeente. Uiteraard is ieder lid welkom bij de diensten in onze gemeente. Gasten zijn uiteraard ook welkom om een dienst of activiteit bij te wonen. Wel hebben we graag eerst contact. Mail hiervoor met secretaris@ljgbrabant.nl

Rabbijn Albert Ringer neemt de rabbinale taken waar binnen onze Liberaal Joodse Gemeente. De diensten worden verder afwisselend mogelijk gemaakt door de inzet van de vele vrijwilligers.

Meer weten over progressief/liberaal Jodendom in Nederland en daarbuiten? Bezoek de website van het Verbond.