Onderwijs

Aankomende evenementen
No data was found

 

“Veel heb ik geleerd van mijn leraren, meer nog van mijn collega’s, maar nog het meest van mijn leerlingen”.

(Citaat uit de Talmoed)

We worden vaak aangeduid als “de mensen van het boek”, een benaming die voortkomt uit het belang dat binnen het Jodendom wordt gehecht aan leren boven geloven. In de Joodse traditie is het vergaren en uitbreiden van kennis van alle Bijbelse geschriften een belangrijke opdracht, een mitswa. Zonder deze kennis zou het onmogelijk zijn om het Judaisme levend te houden en over te dragen aan volgende generaties. Het gezamenlijke bestuderen van religieuze geschriften, bekend als lernen, vormt daarom een essentieel onderdeel van het Joodse leven.

Lernen gaat verder dan alleen maar lezen; het gaat om het begrijpen, interpreteren en toepassen van de lessen die deze geschriften bieden. Door continu te leren, streven we naar persoonlijke groei en de verbetering van alles wat ons dierbaar is. Dit voortdurende leerproces helpt ons niet alleen om onze religie levend te houden, maar ook om ons dagelijks leven te verrijken en te verbeteren.

In de LJG Brabant besteden wij veel aandacht aan onderwijs. Zowel voor kinderen als voor volwassenen bieden wij diverse cursussen aan.

Jongeren

Volwassenen

Informatie via het secretariaat